Ons Verhaal: Geboren uit een Unieke Samenwerking

Het is begin 2023, een tijd waarin de toekomst van elektrisch voertuig laden een centraal thema wordt. In deze periode ziet Vigor het daglicht voor de allereerste keer. Vigor, een jong en innovatief bedrijf met een frisse kijk op de toekomst van EV-laden, vindt zijn oorsprong in de voormalige business unit Charging Solutions van NieuweWeme.

Koolen Industries

NieuweWeme, een gevestigd bedrijf met meer dan 30 jaar ervaring in het produceren van duurzame oplossingen, werd in 2021 overgenomen door Koolen Industries. Direct na de overname onderging het bedrijf een herstructurering, waarbij het werd opgesplitst in verschillende business units om een scherpere focus te bieden op de diverse bedrijfsactiviteiten.

Koolen Industries omvat inmiddels meer dan 27 cleantech bedrijven die samenwerken aan een duurzamere toekomst.

Innovatieve Samenwerkingen

Vigor vertegenwoordigt de nieuwe gezichten die de wereld van (door)ontwikkeling en productie van slimme, intelligente laadoplossingen belichamen. Als onderdeel van deze groep werkt Vigor nauw samen met partners, zoals We Drive Solar, die zich inzetten voor een ecosysteem voor bi-directioneel laden (V2G). In samenwerking met We Drive Solar worden innovatieve laadoplossingen ontwikkeld om de V2G-toekomst te omarmen.

NieuweWeme neemt de verantwoordelijkheid voor het bouwen van prototypes en de serieproductie van deze geavanceerde laders op zich. De samenwerking met Vigor heeft geresulteerd in een uitgebreid netwerk dat kan worden ingezet voor netaansluitingen, verzekeringen en vergunningen. Met meer dan 30 jaar ervaring in elektrotechniek, engineering, paneelbouw en seriematige productie is Vigor goed gepositioneerd om de energietransitie te versnellen met deze laadoplossingen.

Onze Laadpalen

Het verhaal van Vigor begint in 2018, wanneer We Drive Solar zich tot NieuweWeme wendt met de visie op een future-proof V2G laadpaal voor de publieke ruimte. We Drive Solar, een voortrekker in laden op zonnestroom, erkende al vroeg de waarde van bi-directioneel (V2G) laden voor de energietransitie. In december 2018 zetten We Drive Solar CEO Robin Berg en de toenmalige NieuweWeme CEO Ben Nieuwe Weme een R&D-traject in gang om de beste laadpaal te ontwikkelen voor deze immense uitdaging. Paul van der Vegt leidde dit proces en was de drijvende kracht achter de technische ontwikkeling.

Geboorte van de WDS City

In maart 2019 werd de eerste AC-laadpaal geïntroduceerd en geïmplementeerd op diverse projecten van We Drive Solar in Utrecht en omgeving. Een jaar later sleepte We Drive Solar de opdracht binnen voor het leveren van maar liefst 4000 van deze laadpalen, onder andere voor de gemeente Rotterdam. Hiermee bereidde Rotterdam zich voor op een toekomst met V2G laadinfrastructuur. Kort daarna, in juli 2020, begon NieuweWeme met de serieproductie van deze laadpaal, met een indrukwekkende capaciteit van 50 laders per week.

All-in Oplossing

Met de groeiende vraag naar laadvoorzieningen in de publieke ruimte, ontstond de behoefte aan een allesomvattende oplossing. Vigor werd opgericht als één partij die de gehele keten beheerst. Met een bijzonder sterk netwerk en ongeëvenaarde kennis en ervaring in huis, is Vigor de partner bij uitstek om de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen.

Met Vigor worden alle competenties van de betrokken partijen samengebracht onder één dak, van productie en productontwikkeling tot advies en projectuitvoering. Het bundelen van de kennis en ervaring van de verschillende bedrijven binnen Koolen Industries Products Group op het gebied van laadecosystemen was een logische stap. Samen met belangrijke partners, zoals We Drive Solar, zet Vigor zich in om het verschil te maken in de overgang naar duurzame mobiliteit.

“Door de samenvoeging van de kennis en ervaring die we in de afgelopen 30 jaar hebben opgedaan in de verschillende bedrijven binnen de Koolen Industries Products Group, met betrekking tot het laadecosysteem, was het creëren van Vigor een logische stap. Met onze gebundelde in-house expertise willen we, samen met belangrijke partners zoals We Drive Solar, een significante bijdrage leveren aan de transitie naar duurzame mobiliteit.”

– Gerben Hilboldt, CEO van Vigor

Andere items