Vigor Charging Elektrificeert het Noorden: 2100 Laadpalen in Drenthe en Groningen

Hengelo, 19 december 2023 – Vigor Charging is gekozen als leverancier van maar liefst 2100 laadpalen voor de provincies Drenthe en Groningen. In de komende drie jaar zal Vigor Charging de laadpalen leveren voor het noorden van Nederland, als onderdeel van een grootschalig project van Equans.

De nieuwe laadpalen zullen de bekende WDS City-laadpalen zijn, geproduceerd in een unieke lichtgrijze kleur. Het project heeft als voornaamste doel om elektrisch rijden in Drenthe en Groningen toegankelijker te maken. Vigor Charging is bekend vanwege de lokale en duurzame productie van laadpalen voor de publieke ruimte. In samenwerking met partner en koploper op het gebied van bidirectioneel laden, We Drive Solar, is de We Drive Solar lijn aan laadpalen ontwikkeld.

De laadpalen zijn ontworpen met een bijzondere filosofie: geen overbodige toeters en bellen, zonder fancy displays die ’s nachts de buurt verlichten, en ze moeten goed tegen een stootje kunnen. Ze zijn daarom juist eenvoudig en doen precies waarvoor ze zijn ontwikkeld, zonder de openbare ruimte te verstoren: onopvallend, robuust en vandalismebestendig.

Vigor Charging biedt een breed scala aan laadoplossingen, zowel op basis van wisselstroom (AC) als gelijkstroom (DC), geschikt voor openbare ruimtes en het MKB. De productie van deze laadoplossingen vindt plaats op TheGreenBox, een snelgroeiende cleantech campus in Hengelo, Overijssel. Hiermee zorgt het bedrijf ervoor dat de laders duurzaam en circulair worden geproduceerd. De behuizingen van de laadpalen voor dit project bestaan bijvoorbeeld voor 90% uit gerecycled materiaal, en alle producten worden vervaardigd en getest met behulp van de ruim 18.000 zonnepanelen op de CleanTech-campus.

De productie voor dit project is reeds gestart, en in oktober zijn de eerste laadpalen geïnstalleerd. Vigor Charging blijft zich inzetten voor het ondersteunen van de energietransitie en het creëren van een duurzame toekomst voor Nederland.