Over Ons

E-Mobiliteit met Passie en Innovatie

Geboren uit de expertise van
Koolen Industries, We Drive Solar en NieuweWeme.

0 +
Laadpalen door heel Nederland
0 +
Laadpalen per week in productie in 2024
0 +
Jaar ervaring
0
Provincies geholpen
01

Duurzaam en Circulair

Bij Vigor gaan duurzaamheid en innovatie hand in hand. Door duurzaamheid te omarmen en innovatie te stimuleren, streven we naar een groenere toekomst voor iedereen. We zijn continu bezig met het verbeteren en verduurzamen in alles wat we doen. Wij zijn volledig gefocust op de energietransitie en dragen bij aan verschillende Sustainable Development Goals.

Doel 8: Decent work and economic growth

Wij creëren lokale banen voor mensen met allerlei achtergronden. Als erkend leerbedrijf werken er ook veel mensen in de productie die anders niet aan werk kunnen komen. 

Doel 11: Sustainable cities and communities

Dankzij onze samenwerking met We Drive Solar is Utrecht ’s werelds eerste bidirectionele regio. Wij streven naar groenere steden en ondersteunen gemeentes, overheden en bedrijven bij duurzame mobiliteit. 

Doel 12: Responsible consumption and production​

Wij produceren lokaal, op zonne-energie, en met Europese onderdelen. Onze laadpalen zijn ontworpen een lange levensduur, en voor een groot deel recyclebaar.

Doel 17: Partnerships for the goals

Wij geloven in partnerschap. Samen krijg je veel meer voor elkaar. Zo werken wij nauw samen met diverse partijen om echt impact  te maken op het gebied van e-mobilty. Denk aan Vereniging DOET, ELaad, We Drive Solar,  Equans, Koolen Industries, gemeenten en provincies.

02

Ons verhaal: Geboren uit een unieke samenwerking

1989
NieuweWeme is opgericht
Dit bedrijf start met het produceren van paneelbouw oplossingen en breidt de productie later uit tot grootschalige, duurzame oplossingen, waaronder ook laadpalen.
2018
Traject We Drive Solar
NieuweWeme begint een ambitieus traject met We Drive Solar om de beste bi-directionele laadpaal voor de publieke ruimte in Nederland te produceren.
2021
Overname Koolen Industries
NieuweWeme wordt overgenomen door Koolen Industries, waardoor de focus volledig wordt gelegd op duurzame oplossingen voor de energietransitie.
2023
Vigor Opgericht
Vigor Charging wordt uit deze samenwerking het leven in geroepen. Één partij met een bijzonder sterk netwerk en ongekend veel kennis en ervaring.

"Het bundelen van de in de afgelopen 30 jaar opgedane kennis en ervaring van de verschillende bedrijven binnen Koolen Industries Products Group wat betreft het laad ecosysteem, was een logische stap. Met de gebundelde in-house kennis in Vigor, willen we, samen met belangrijke partners als We Drive Solar, een verschil maken in de transitie naar duurzame mobiliteit"

03
Toekomstgerichte oplossingen

Innovatie bij Vigor

Bij Vigor staat innovatie centraal. Ons team van engineers is voortdurend bezig met het ontwikkelen van de laadpalen van morgen. We begrijpen dat de behoeften van de elektrische mobiliteitsmarkt voortdurend evolueren, en daarom zetten we in op het creëren van toekomstbestendige laadoplossingen. 

04
De Toekomst

Échte V2G ervaring

Bij Vigor is onze technologie ISO15118-20 certifified. Onze laders, in samenwerking met We Drive Solar, zijn de eerste die werkelijk teruggeladen hebben aan het net. Eén van de bekendste projecten was in Utrecht, waar 1100 laadpalen geplaatst zijn, en daarmee de eerste bidirectionele stad ter wereld werd.

Dit is gedaan met 25 Hyundai Ioniq 5’s. In 2023 en 2024 wordt dit voortgezet met V2G-enabled Renault 5’s.

Onze projecten

Hoe wij het mogelijk maken

Onze oplossingen en laadpalen zijn van hoge kwaliteit, met de nieuwste technologische innovaties. Met deze vier kenmerken zorgen we bij Vigor dat elk project een succes wordt.

Kwaliteitsborging

Robuuste laadpalen ontworpen met hoogwaardige materialen en geavanceerde technologieën voor duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Service en ondersteuning

Lokaal en klantgericht team biedt technische expertise, snelle respons en op maat gemaakte oplossingen.

Test en Certificeringen

Uitgebreide controles en certificeringen waarborgen de veiligheid en kwaliteit van onze laadpalen.

Betrouwbare prestaties

Onze laadpalen leveren betrouwbare prestaties, zelfs onder uitdagende omstandigheden en intensief gebruik.

Visie

Nederland streeft naar CO2-neutraliteit in 2050, en de transportsector vormt een grote uitdaging. Vigor ondersteunt gemeenten, overheden en bedrijven bij deze taak om elektrische mobiliteit te bevorderen.

Missie

Wij versnellen de energietransitie door e-mobility toegankelijker en slimmer te maken. Wij focussen hierbij niet slechts op het laden, maar op het gehele ecosysteem. Van opwekken en opslaan tot energiemanagement en laden.

Laad de toekomst op met Vigor!

Ontdek hoe wij uw duurzame visie kunnen versterken.

Neem vandaag nog contact met ons op en samen bouwen we aan een groenere wereld.