De Solar Wallbox
Voor de publieke ruimte en bedrijventerreinen.
22 kW
Laadvermogen
99%
Uptime
V2G
Ready
86%
Recyclebaar
Modulair
Gemakkelijk upgraden of vervangen van onderdelen door modulair ontwerp.
V2G Ready
Klaar om bi-directioneel te laden, nu en in de toekomst.
Aanpasbaar in kleur
In alle RAL-kleuren te verkrijgen, zodat hij goed past in de omgeving of huisstijl.
Duurzaam
Door lokaal, circulair en op zonne-energie te produceren, verkleinen we onze voetafdruk.
Beschrijving
Onze Wallbox – verkrijgbaar met 1 of 2 laadpunten – is een veelzijdige muurgemonteerde laadpaal die uitblinkt in functionaliteit. Met zijn dubbele laadpunten stelt hij gebruikers in staat om twee voertuigen tegelijkertijd op te laden. Dit maakt het de ideale keuze voor drukbezochte locaties waar meerdere elektrische voertuigen moeten worden opgeladen. De Wallbox biedt niet alleen snelle en betrouwbare laadmogelijkheden, maar ook een compact ontwerp dat ruimtebesparend is en naadloos in elke omgeving past.
Aantal laadpunten
Behuizing
Materiaal: Gepoedercoat staal in een RAL kleur
Afmeting: 180 x 410 x 620 mm (lxbxh)
Gewicht: Circa 22 kg
Bescherming: IP55-IK10, laadcontact IP44
Ingangswaarden
Stand-by vermogen: 5 Watt
AC inkomend: 400V AC met 3 fase, nul en aarde
Spanning en stroomverbruik: 400V AC bij 32A
Maximale aansluitwaarde: 63A
Uitgangswaarden
AC uitgangsvermogen max: 22 kW
Communicatie
3G-GSM modem: 850/900/1800/1900/2100 MHz
RFID reader: Conform ISO 15693 en ISO 14443
Koppeling
Koppeling met voertuig: Type 2 connector conform IEC 62196
Installatie onderdelen
Installatieautomaat: 2 stuks 4 polig 32A
Aardlekschakelaar: Aardlekschakelaar 30mA
Hoofdschakelaar: 63A 4 polig
Omgevingsomstandigheden
Bedrijfstemperatuur: Omgevingstemperatuur van -30 tot 50 graden Celsius
Vocht: Tot 95% niet condenserend
Software
Firmware: Remote firmware update
Backoffice: Cloud backoffice (via LMS)
Protocollen: OCCP 1.2, 1.5, 1.6, 2.0 en LMS protocol ISO 15118
Controller
CC613 Charger Controller
Standaarden
Laadmodus: Mode 3 conform IEC 61851
Veiligheidsnormen: Conform IEC 61851, IEC 62196 en IEC 61439
AC V2G: IEC 15118
FAQ
Bi-directioneel laden is een technologie waarmee elektrische voertuigen niet alleen energie kunnen ontvangen van een laadstation, maar ook energie kunnen terugleveren aan het elektriciteitsnet. Het stelt EV’s in staat om te fungeren als mobiele energieopslagsystemen, waarbij overtollige (duurzame) elektriciteit kan worden opgeslagen in de voertuigbatterij en later weer kan worden teruggegeven aan het net of gebruikt kan worden voor andere doeleinden
Bi-directioneel laden biedt verschillende voordelen, waaronder kostenbesparing voor EV-eigenaren, noodstroomvoorziening, efficiënter gebruik van hernieuwbare energie, het bijdragen aan netstabiliteit en congestievermindering, energieopslag en -flexibiliteit, duurzaamheid, en de toekomstige integratie van elektrische voertuigen in het energiesysteem. Deze voordelen kunnen zowel individuen als het elektriciteitsnet ten goede komen.
Het ideale moment om te investeren in een bi-directionele lader is nu. De bi-directionele toekomst is onvermijdelijk, en door nu al V2G-ready te zijn, maakt u uw infrastructuur future-proof. Het biedt niet alleen voordelen voor de stabiliteit en duurzaamheid van het elektriciteitsnet, maar stelt ook eigenaren van elektrische voertuigen in staat om te profiteren van de financiële voordelen die bi-directioneel laden met zich meebrengt. Het is een strategische stap naar een efficiënte en duurzame energievoorziening waar iedereen van kan profiteren.
Vigor zelf voert geen installaties uit, maar werkt samen met deskundige installatiepartners. Deze betrouwbare bedrijven zijn gespecialiseerd in het vakkundig installeren en in bedrijf stellen van onze laadpalen. Wij streven altijd naar een soepel verlopend proces en onderhouden nauw contact met zowel u als onze partners.
Wij produceren lokaal, op zonne-energie, en met Europese onderdelen. Onze laadpalen zijn ontworpen een lange levensduur, en voor een groot deel recyclebaar.
Hoe Vigor vernieuwing realiseert
1. Behoefte- en situatieanalyse
We onderzoeken de omvang van het project, de gewenste laadcapaciteit, de locatievereisten en andere relevante factoren. Op basis hiervan ontwikkelen we een op maat gemaakt plan.
2. Ontwerp en Planning
In deze fase werken we samen met de klant aan een gedetailleerd plan. We houden rekening met de infrastructuur, de stroomvoorziening, de optimale locaties voor de laadpalen en eventuele speciale vereisten.
3. Installatie en implementatie
Wij ondersteunen proactief bij het implementeren van de laadoplossingen. Wij denken mee bij verschillende zaken die bij het installeren komen kijken.
4. Ondersteuning en onderhoud
Na installatie blijven we betrokken met doorlopende ondersteuning, monitoring en onderhoud. We zorgen voor optimale prestaties, bieden technische hulp en lossen problemen snel op om efficiëntie te waarborgen.
Start Charging
Heb je advies nodig over slimmer laden? Neem dan contact met ons op.